ÎMPREUNĂ PENTRU UN SPAȚIU DE JOACĂ CURAT

Politia Locală derulează în această perioadă o campanie de informare a cetățenilor municipiului Suceava, cu privire la spatiile de joacă pentru copii și la modul cum acestea trebuie exploatate și folosite, amintind necesitatea respectării normelor de curățenie și interdicția de a consuma alcool sau de a fuma în interiorul acestora.

În această campanie ce se va desfășura sub sloganul ”ÎMPREUNĂ PENTRU UN SPAȚIU DE JOACĂ CURAT” sucevenii vor primi flyere prin care vor fi informați și atenționați că în spațiile de joacă pentru copii fumatul, consumul de alcool, aruncarea de hârtii, ambalaje, coji de semințe, degradarea amenajărilor și echipamentelor, intrarea cu câini, scuturarea covoarelor, uscarea rufelor pe împrejmuirea spațiilor, folosirea bunurilor, amenajărilor sau instalațiilor de joacă pentru copii de către persoane majore sau care nu respectă limita de vârstă, le poate aduce sancțiuni pecuniare prevăzute în HCL 155/2013.

Campania a demarat la 1 Iunie în Parcul Central, urmat de Parcul de la Universitate, Parcul Copilului din Burdujeni și spațiile de joacă din Obcine și de la Biserica Sf. Andrei, și va continua in zilele ce urmează în toate parcurile și spațiile de joacă din municipiu dar și în alte zone publice aglomerate, cuprinzând două etape:

  1. În prima parte a lunii Iunie informarea sucevenilor cu privire la aspectele semnalate mai sus;
  2. În a doua parte a lunii ( până la Zilelele Sucevei) verificarea spațiilor de joacă prin patrule de ordine publică și BPM și eventual sancționarea celor care nu respectă prevederile HCL 155/2013 cu privire la respectarea normelor în spațiile de joacă pentru copii;

Această campanie nu este una întâmplătoare, ea venind pe fondul sesizărilor

primite la dispecerat, prin petițiile depuse atât la Primăria Municipiului Suceava cât și la sediul Poliției Locale din str. Petru Rares, dar și prin constatările patrulelor de ordine publică.

După această campanie Poliția Locală își propune noi informări ale cetățenilor

Municipiului cuprinzând fapte de natură contravențională și infracțională, arătând disponibilate  și sprijin față de suceveni, mai ales că în perioada care urmează pe raza municipiului vor avea loc   o serie manifestări cultural-artistice.