Campanie anti fumat desfășurată de Poliția Locală Suceava în incinta Complexului Comercial Bazar

În data de 18.12.2018, în intervalul orar 08:00 – 13:00, în Complexul Comercial Bazar din Municipiul Suceava  a avut  loc o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor art. 3, alin.(1), din Legea 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Astfel la art. 3, alin. (1) se arată următoarele: ”Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii”.

În urma acestei acțiuni au fost aplicate un număr de 24 sancțiuni contravenționale, din care 23 de amenzi în valoare de 3.900 lei și un avertisment scris.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, pentru prevenirea producerii de incendii prin aruncarea mucurilor de țigară aprinse în locurile inguste dintre spațiile comerciale sau în zonele unde există materiale  ușor inflamabile, atât din partea clienților cât și din partea comercianților din incinta Complexului Comercial Bazar.

Scopul acestei acțiuni este determinarea comercianților și a persoanelor care vizitează Complexul Comercial Bazar, să fumeze doar în locurile special amenajate, evitâd astfel  producerea unui incendiu, punerea în pericol a integritatății fizice a persoanelor și pagubele materiale din Complex.