Măsuri de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal ACS Foresta Suceava – FC Dinamo București

În ziua de 30.10.2019 ora 19.30 pe stadionul „Areni” din municipiul Suceava se va desfășura partida de fotbal dintre echipele ACS Foresta Suceava – FC Dinamo București, din cadrul optimilor Cupei României.

Efectivele Politiei Locale împreună cu societatea privată de pază EKIPA Salt Guard SRL și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării meciului de fotbal.

Polițiștii locali vor fi prezenți în incinta arenei sportive, în zona imediată și apropiată locului de desfasurare a partidei pentru prevenirea și combaterea faptelor care pot conduce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul și după terminarea meciului.

Pentru a evita aglomerația în jurul celor 4 puncte de intrare în stadion, recomandăm spectatorilor să vină la meci începând cu ora de deschidere a porților de acces (ora 17.30) și să aibă un comportament civilizat pe timpul afluirii și defluirii.

În zona vor fi și polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe drumurile publice care vor desfășura activitați specifice de fluidizare, dirijare trafic, pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere sau ambuteiaje.

Alte aspecte de interes – spectatorilor le este interzis:

 • să patrundă în stare vădită de ebrietate sau să consume băuturi alcoolice pe stadion;
 • să introducă sau să încerce introducerea de băuturi alcoolice pe stadion;
 • să introducă în stadion inscripții, embleme, pancarte, afișe, steaguri sau alte suporturi ce conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen;
 • să refuze prezentarea documentelor de identitate, la solicitarea justificată a forțelor de ordine și siguranță;
 • să refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv și al bagajelor;
 • să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoatre ori vulgare la adresa fortelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță sau să amenințe cu acte de violență;
 • să iși ascundă fața cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea;
 • să refuze părăsirea imediată a stadionului dacă măsura evacuarii a fost dispusă de către forțele de ordine;
 • să provoace ori să participe efectiv la scandal în incinta bazei sportive ori, după caz, a stadionului;
 • să efectueze fară drept orice operațiuni cu articole pirotehnice;
 • să patrundă fără drept, prin orice mijloace, pe suprafata de joc.

Poliția Locală recomandă tuturor spectatorilor să nu se implice în incidente și să dea dovadă de spirit de fairplay, delimitându-se de orice forma de violență verbală sau fizică ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.