Acțiuni de descurajare a cetățenilor care își ”rezervă” locul de parcare din fața blocului

Poliția Locală Suceava desfășoară o amplă acțiune de „curățare” a locurilor de parcare rezervate abuziv de către unii din concetățenii urbei. Vă reamintim, în municipiul Suceava parcările dintre blocuri sunt publice, se ocupă după principiul primul venit, primul servit.
Cu unele excepții clare cum sunt locuri rezervate pentru persoane cu handicap, locuri de incărcare a mașinilor electrice sau alte locuri special amenajate, parcările amenajate între blocuri sunt publice. Chiar și așa, sunt încă mulți suceveni care caută modalități de a bloca locul de parcare de obicei cu o lădiță, un con stradal sau un cauciuc de masină cu inscripția „rezervat”. Vă recomandăm să folosiți locurile și să aruncați la gunoi toate acele materiale care blocheaza accesul în locul de parcare.
De menționat că rezervarea unui loc de parcare fără drept și blocarea autoturismului în parcare sunt abateri prevăzute de Hotărârea Consiliului Local Suceava cu nr. 300/2018, iar amenzile sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei, în funcție de gravitatea abaterii.