Strada nu e „Scrumieră”

Conform legii nr. 349 din 2002 „Se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii”, iar nerespectarea se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei. Totodată la nivelul municipiului Suceava, prin hotărârea de consiliu local cu nr. 300 din 2018 s-a stabilit că „Aruncarea pe domeniul public a resturilor de țigări, a cojilor de semințe, hârtii, borcane, ambalaje de orice fel și nedepunerea lor în coșurile de gunoi”, constituie contravenție și se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

Pentru combaterea acestui tip de contravenții, Poliția Locală Suceava a desfățurat acțiuni de verificare, constatare și sancționare. În cursul lunii februarie au fost depistate 145 persoane și s-au aplicat 48 de sancțiuni legale în valoare de 3.800 lei.

Acțiunile au vizat în special, liceele și vecinătatea acestora, parcurile, locurile de joacă, stațiile de transport public, stațiile de taxi și mașinile din trafic. Astfel de acțiuni vor continua și vor avea un caracter de permanență.